Viva Classic Live – Vocal Competition

Viva Classic Live – Vocal Competition

Viva Classic Live organiseert deze zomer voor het eerst een zangconcours voor jonge operatalenten tot 30 jaar uit Limburg en Noordrijn-Westfalen. De finale van het zangconcours – een groot openluchtconcert – vindt plaats op 6 september 2023 op het marktplein in Venlo.

Vijf finalisten presenteren zich ieder, tijdens de finale, met twee aria’s, begeleid door het orkest ‘The New Symphonics’ onder leiding van Maurice Luttikhuis. Het zangconcours is onderdeel van een Euregionale samenwerking tussen Viva Classic Live, Theater Krefeld-Mönchengladbach, Theater De Maaspoort in Venlo en Opera Compact. Het doel van deze grensoverschrijdende samenwerking is de regionale dynamiek en het regionale productieklimaat voor klassieke muziek en dans te optimaliseren en te versterken. Voor bedrijven die in de Euregio actief zijn is dit een interessant nieuw platform om klanten en zakelijke relaties te bereiken. Vanuit de O.V.-commissie Internationalisering heeft bedrijf Systemec zich al verbonden aan dit euregionaal initiatief. Bedrijven die ook interesse hebben kunnen contactopnemen met intiatiefnemer Sef Thissen: sef.thissen@home.nl.

Zangconcours voor jong operatalent
Met deze wedstrijd krijgt jong klassiek geschoold talent een podium om zich aan beide kanten van de grens te presenteren en zich sterker te verbinden met de eigen regio. Het concours wordt mede mogelijk gemaakt het Interreg Programma Deutschland-Nederland, medegefinancierd door de Europese Unie en de programmapartners. Voor de komende jaren wil men dit event verder uitbreiden met een concours voor o.a. jonge talentvolle pianisten en strijkers.

Meer informatie over Viva Classic Live kunt u lezen op: www.vivaclassiclive.nl

Translate »