werving jonge arbeidskrachten

werving jonge arbeidskrachten

Binnen onze regio speelt de actuele thematiek van de werving van nieuwe, jonge arbeidskrachten een belangrijke rol. In de praktijk vormt dit een spannende uitdaging in de samenwerking tussen opleidingsinstanties en het werkveld.

Om de transitie van de studie naar de arbeidsmarkt beter vorm te geven, is er binnen Fontys Venlo een nieuw project gestart: de Talent Academy. Deze richt zich op studenten die middels zelfreflectie en een goede portie motivatie zich vanuit een professioneel perspectief beter leren kennen. Naast een semester waarin de focus op coaching van de studenten ligt, biedt de daarop aansluitende praktijkervaring, die door een mentoringproject vormgegeven wordt, een uitgelezen kans voor studenten om zichzelf beter te kunnen positioneren in de arbeidsmarkt maar vooral ook voor de arbeidsmarkt om een getalenteerde werknemer aan zich en de regio te binden.

Binnen het project is men op zoek naar mentoren die vanaf september voor de duur van vier maanden één á twee studenten onder hun hoede willen nemen en hen de dagelijkse praktijk van ondernemingen binnen de euregio laten zien en te enthousiasmeren. Wij zijn ervan overtuigd dat binnen Ondernemend Venlo veel potentie ligt om studenten een goede en waardevolle begeleiding te kunnen bieden. Voor meer informatie over het mentoringtraject van de Talent Academy kunt u de folder bekijken of kunt u contact opnemen met Denise Raetsen, projectleider d.raetsen@fontys.nl .

Bekijk de folder via onderstaande link:

Fontys Talent Academy digitaal.pdf

Translate »