Café Restaurant Central is meer dan een grand café

Café Restaurant Central is meer dan een grand café

Al meer dan een eeuw is Café Restaurant Central het onbetwiste middelpunt van de bruisende Venlose horeca. Ook het bedrijfsleven brengt graag een bezoekje. Om een hapje te eten in het restaurant, een vergadering in de Witte Zaal of een combinatie. Alles is mogelijk in een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Tekst: Wesley Hegge

Gelegen aan de Markt is Café Restaurant Central een begrip. Op zonnige dagen heerlijk terrassen en door het jaar heen in het stijlvolle grand café genieten van een lekker drankje en hapje. Zeven dagen per week, van ’s ochtends tot ’s avonds staat de gastvrije bediening klaar.

Bedrijfsleven
Ook de zakelijke markt heeft Café Restaurant Central veel te bieden. “Op de eerste etage bevindt zich ons restaurant en op de tweede etage is de Witte Zaal”, zegt gastheer Arno Hendericks. “In het restaurant en de zaal kun je terecht met het hele bedrijf, een afdeling, een paar collega’s of een zakenrelatie. Van kleine gezelschappen tot grote groepen, formeel of informeel.”

Verfijnd concept
Hendericks staat sinds 2013 aan het roer van Café Restaurant Central. Hij heeft de afgelopen jaren het concept verfijnd. “Ons hele team heeft geïnvesteerd in het verhogen van de kwaliteit op allerlei gebieden zoals de bediening en keuken. Het verblijf is daardoor nog aangenamer.”

Het grand café behoeft geen uitleg. Inwoners van Venlo, maar ook van ver daarbuiten kiezen voor de bijzondere locatie met uitzicht op het stadhuis uit circa 1600. “Met een uitgebreide dagkaart hebben we voor ieder wat wils. Ook de zakelijke gasten weten ons steeds beter te vinden. Mensen die werkzaam zijn op de bedrijventerreinen kunnen een-voudig dichtbij parkeren op de parkeerplaats Maaskade of de parkeergarage onder de Maasboulevard.”

Restaurant
Het restaurant kent een internationale keuken en heeft een open karakter. Op de avondkaart staan gerechten van de klassieke runderbiefstuk tot overheerlijke à la carte gerechten zoals een heilbot of eendenborst. “Om de gasten te blijven verrassen wisselt de à la cart kaart per seizoen. We koken op een hoog niveau, maar hebben tegelijkertijd een gunstige prijsstelling. Mensen uit het Venlose bedrijfsleven nemen buitenlandse gasten hier mee naartoe, omdat we een internationale kaart hebben. Dat is een groot voordeel voor zakelijke eters. De kaarten zijn dan ook uitgevoerd in het Duits en Engels. Uiteraard spreekt de bediening ook een woordje Duits en Engels.”

Witte Zaal
Het is fijn om even weg te zijn uit de eigen zakelijke omgeving. “Dat brengt je op nieuwe ideeën. In onze Witte Zaal bieden we de mogelijkheid. Het is een ruime zaal, die sfeervol is aangekleed. Je voelt je thuis met zes mensen, maar ook met honderd. We kunnen de zaal inrichten voor elke zakelijke happening. Als er wensen zijn voor een bepaalde aankleding verzorgen we dat ook. Flexibiliteit is onze grote kracht. Het vergaderarrangement is inclusief gebruik van de beamer met scherm, microfoon en onbeperkt verse koffie, thee en bruisend bronwater. Veel bedrijven kiezen ervoor om aansluitend te dineren in het restaurant. We bieden speciale keuzemenu’s voor grotere gezelschappen. De gast wordt niet beperkt door 1 vastgesteld menu. Na het eten kun je uiteraard in het grand café na borrelen.”

Of het nu gaat om een korte vergadering, een zakelijk diner of een compleet programma met workshop, vergadering en diner; bij Café Restaurant Central ben je aan het juiste adres.

Translate »