Coronacrisis treft Limburgse jongeren extra hard

Coronacrisis treft Limburgse jongeren extra hard

LIMBURG – Overal in het land worden jongeren op de arbeidsmarkt hard getroffen door de coronacrisis, maar uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en uitkeringsinstantie UWV blijkt dat jongeren in Limburg extra de dupe zijn.

Dat meldt De Limburger. Landelijk zijn er sinds begin maart in Nederland 56.000 werklozen bij gekomen, waarvan bijna 70 procent jonger is dan 25 jaar. In Limburg ligt dat nog hoger. In de provincie is de horecasector relatief groot.

Versoepeling
Door de versoepeling van enkele maatregels neemt de vraag naar horecapersoneel langzaam toe. Toch is er in algemene zin nog weinig reden voor optimisme, stelt het UWV. Want er blijft sprake van een afname aan arbeidskrachten. Over de hele arbeidsmarkt vertalen de ontwikkelingen in Limburg zich voor de maand mei in 2 procent meer WW-uitkeringen dan een maand eerder. In vergelijking met een jaar geleden is sprake van een stijging van 22 procent. Momenteel heeft in Limburg 3,6 procent van de beroepsbevolking een WW-uitkering.

Translate »