Crossroads Limburg zet Noord-Limburg op de kaart

Crossroads Limburg zet Noord-Limburg op de kaart

Tijdens de Masterclass Brexit is Crossroads Limburg gelanceerd: het instituut voor ondernemers in de regio Venlo

Tijdens de Masterclass Brexit op 28 februari is Crossroads Limburg, de nieuwe naam voor Economic Development Board Noord Limburg, onthuld. De onthulling vond plaats in aanwezigheid van oud-voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy, gedeputeerde Joost van den Akker van de Provincie Limburg en bestuurders van de Noord-Limburgse gemeenten. Crossroads Limburg is hét instituut dat ondernemers, onderwijs en overheid in de regio Noord-Limburg met elkaar verbindt!

Een overkoepelende agenda voor Noord-Limburg

Noord-Limburg heeft veel te bieden voor een sterke regionale economie. Logistiek, agrofood en de maakindustrie vormen sterke pilaren in de regio. Crossroads Limburg is de actieve schakel die de ondernemers bij elkaar brengt om innovatie en samenwerking hand in hand te laten gaan. Crossroads Limburg streeft naar de realisatie van één overkoepelende ondernemers gedreven economische agenda.

Gedeputeerde Joost van den Akker (Economie en Kennisinfrastructuur): “Het belang van triple helix-organisaties, waarbij de overheid samenwerkt met onderwijsinstellingen en ondernemers is van wezenlijk belang voor een sterke regionale economie. Crossroads Limburg is daarom voor Noord-Limburg cruciaal om ondernemers in positie te brengen.”

Crossroads Limburg: de verbindende partij voor ondernemers in Noord-Limburg

Crossroads Limburg jaagt economische thema’s, zoals innovatie en circulariteit, aan binnen de maakindustrie, logistiek en de agrofoodsector. Het instituut neemt het initiatief om de ondernemersambities te vertalen naar een overkoepelende economische agenda en positioneert een en ander vervolgens bij de provinciale-, landelijke en Europese overheid. Daarnaast organiseert Crossroads Limburg beeldbepalende evenementen in de vorm van masterclasses.

Wethouder gemeente Venlo Erwin Boom (Economie, Arbeidsmarkt en Hoger Onderwijs) over Crossroads Limburg: “Om Crossroads Limburg tot een blijvend succes te maken, is het ondernemende karakter van cruciaal belang. Voorop moet staan dat dit een breed gedragen samenwerking is, waarbij ik alle ondernemers wil oproepen de handen ineen te slaan, om onze regio economisch nog krachtiger te maken!”

Translate »