Drie genomineerden beste leerbedrijf 2024!

Drie genomineerden beste leerbedrijf 2024!

Maandag 13 mei a.s. organiseren de MBO Raad en SBB het Uitblinkersgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dit evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. 

Door studenten te helpen bij hun opleiden zijn de erkende leerbedrijven een schoolvoorbeeld voor de branche. Doordat Mbo-studenten de mogelijkheid wordt geboden praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf te volgen leveren deze leerbedrijven een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Voor beste leerbedrijf 2024 zijn de volgende Venlose bedrijven genomineerd:
Caspar de Haan onderhoud en renovatie B.V. voor de sector Techniek en gebouwde omgeving:
Systemec B.V. voor de sector ICT en creatieve industrie
Volvo Rutten Venlo voor de sector Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Op 13 mei a.s. worden bekendgemaakt of de drie Venlose ondernemingen tot de winnaars behoren. Mochten zij winnen dan mogen ze zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Translate »