Ledenbijeenkomst in Limburgs Museum

Ledenbijeenkomst in Limburgs Museum

Op 22 mei 2019 organiseerde de nieuwe vereniging Ondernemend Venlo haar ledenvergadering in het Limburgs Museum. In een volle theaterzaal luisterden de aanwezigen eerst naar enkele presentaties.

Na een welkomstwoord en een korte presentatie over het museum door directeur Mennings opent voorzitter Peter Thissen de vergadering.

Hij geeft een korte uitleg over de fusie, het werkgebied van Ondernemend Venlo en hoe de organisatie van Ondernemend Venlo nu in elkaar zit. Hij legt uit dat bedrijven op de industrieterreinen BIZ-bijdrage (Bedrijven InvesteringsZone) betalen. Deze belasting wordt geheven via de BsGW door de gemeente. Deze BIZ-geld kan O.V. besteden aan projecten voor de ondernemers.
Voorzitter Thissen toont de samenstelling van het bestuur en stelt de 6 commissies voor.

Ook werd een financieel verslag gegeven en het budget getoond. Er staan een groot aantal projecten op stapel. Daarvoor zal ook een deel uit de reserves van de voormalige verenigingen gebruikt gaan worden.

Voor een aantal aanwezigen was het toch een verrassing dat Ondernemend Venlo zich met zoveel projecten en belangenbehartiging bezighoudt.

Verlengen BIZ-regeling 2020-2025
Binnenkort kunnen de ondernemers weer stemmen voor een verlenging van de BIZ voor 5 jaar. Het bestuur hoopt dat alle bedrijven VOOR de BIZ stemmen. In oktober zal daarvoor informatie worden toegestuurd.

Presentatie nieuwe magazine
Daarna was de presentatie van het nieuwe magazine. Klik hier voor een filmimpressie en fotoreportage door de uitgever.

Evert Thielen expositie
Na een korte pauze nam Evert Thielen de aanwezigen in groepen mee langs zijn expositie. Het was heel bijzonder om door de kunstenaar zelf uitleg te krijgen over de kunstwerken.

Uiteraard kon er nog voldoende bijgepraat worden met collega-ondernemers onder het genot van een hapje en drankje.

Translate »