Lezing voor LWV: grensoverschrijdend zakendoen

Lezing voor LWV: grensoverschrijdend zakendoen

Op maandag 18 maart gaf onze voorzitter van de Commissie Internationalisering, Vincent Pijnenburg, een lezing voor de LWV Acceleration Class Noord-Limburg. Tijdens zijn lezing ging hij in op het belang en de mogelijkheden van grensoverschrijdend zakendoen voor bedrijven in de regio rondom Venlo. Veel bedrijven laten de Duitse markt nog ‘rechts’ liggen en diegenen die de grens overgaan, ondervinden vaak veel obstakels.

De vele praktijkvoorbeelden van ondernemers uit het publiek lieten zien dat het oversteken van de landsgrens voor veel bedrijven geen makkelijke stap is. Problemen doen zich voor met betrekking tot taal, cultuur, verschillen in regelgeving, zorgverlening en bijvoorbeeld personeelsinzet.

Een belangenbehartiging als Ondernemend Venlo kan bij zulke situaties van groot belang zijn. Zo is afgelopen jaar de ‘Duitslandscan’ ontwikkeld met behulp van het onderzoeksinstituut ‘Cross-Border Business Development’ binnen Fontys Venlo. Dit is een tool die bedrijven ondersteunt in het laten groeien van hun bedrijf in Duitsland. Bedrijven worden onderworpen aan een scan en vervolgens stap voor stap geholpen.

Interesse? Neem dan eens een kijkje op: https://www.ondernemendvenlo.nl/commissie-internationalisering/

Translate »