Logistieke bedrijven zetten deuren open

Logistieke bedrijven zetten deuren open

Op initiatief van SMART Logistics Centre Venlo vindt er woensdag 5 september een tour langs vier logistieke ondernemingen in Venlo plaats voor studenten en uitkeringsgerechtigden. Doel is om te laten zien dat het uitdagend en afwisselend is om te werken in deze sector. De sector kampt ook met een personeels te kort.

De bedrijven die meewerken aan de tour zijn Verhoex Douane Service, Ewals Cargo Care, Seacon en KLG Europe. Zij willen laten zien dat er zit steeds meer gespecialiseerde kennis aanwezig is in de logistiek en de er veel wordt geinnoveerd. Dat is ook nodig om als regio Venlo-Venray op Europees en mondiaal niveau aan de top te blijven. Verder maken zij inzichtelijk wat erbij komt kijken als goederen vanuit het Verre Oosten of Zuid-Amerika via onze zeehavens Nederland binnenkomen en uiteindelijk bij de consument thuis worden afgeleverd.

De bedrijven ontvangen woensdag 5 september zo’n driehonderd studenten van vmbo, mbo, hbo en universiteit uit de regio en ongeveer vijftig zijinstromers van het Werkgevers Service Punt Noord-Limburg.

Translate »