Verkiezing Topvrouw Limburg op 4 april 2019

Verkiezing Topvrouw Limburg op 4 april 2019

Stichting Topvrouwen Limburg reikt op donderdag 4 april 2019 voor de achtste keer een award uit aan de beste topvrouw van Limburg in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond. Topvrouwen kunnen vanaf vandaag voorgedragen worden via https://www.topvrouwenlimburg.nl/topvrouw-voordragen.

“We zetten ons in voor meer diversiteit in de top van organisaties. Met de verkiezing maken we vrouwelijk talent zichtbaar en willen we andere vrouwen stimuleren om door te groeien in een organisatie,” aldus voorzitter Steffie Hoeijmakers.

Dat de discussie over hoe we in Nederland meer vrouwen aan de top kunnen krijgen nog volop woedt, blijkt wel uit cijfers van de dit weekend gepresenteerde Female Board Index. Er zit weer geen vooruitgang in het aantal vrouwelijke bestuurders en commissarissen bij beursondernemingen.

De Index van prof. dr. Mijntje Lückerath, hoogleraar Corporate Governance aan TIAS School for Business and Society, laat zien dat de percentages vrouwelijk bestuurders en commissarissen bij alle 90 Nederlandse beursondernemingen dit jaar beide gelijk zijn gebleven aan die van vorig jaar, respectievelijk 6% en 25%. Verder blijkt dat slechts vijf bedrijven voldoen aan het wettelijke streefgetal van 30%.

Een onafhankelijke jury kent de titel toe aan een topvrouw die beschikt over onder andere leidinggevende capaciteiten, visie, doorzettingsvermogen en zakelijke en maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast moet zij een inspirerend voorbeeld zijn voor andere topvrouwen en voldoen aan een aantal financiële criteria. Het bestuur van de stichting ziet de verkiezing als eerbetoon aan topvrouwen in Limburg die een waardevolle en opvallende bijdrage leveren aan het bedrijfsleven, de gemeenschap, de overheid of de wetenschap.

Translate »