Nederland weer risicogebied voor Duitsland

Nederland weer risicogebied voor Duitsland

VENLO – Vanaf zondag 18 juli is Nederland voor Duitsland weer als risicogebied ingeschaald. Op 18 juli waren er in Nederland 10.247 positieve coronatesten geteld tegenover 546 in Duitsland.

Regels voor reizigers naar Duitsland
Personen die vanuit Nederland de grens naar de oosterburen willen oversteken, moeten vanaf 18 juli aan verschillende regels voldoen.

* Er geldt een aanmeldplicht. Reizigers dienen hun reis naar Duitsland aan te melden op einreiseanmeldung.de. Deze plicht geldt niet wanneer de reiziger korter dan 24 uur in Duitsland verblijft.
* Bovendien moeten reizigers vanuit Nederland binnen 48 uur na aankomst in Duitsland aantonen dat ze gevaccineerd of negatief getest zijn of genezen zijn van corona. Het vaccinatiebewijs, testbewijs of bewijs van genezing moet worden geüpload via einreiseanmeldung.de. Deze plicht geldt niet wanneer de reiziger korter dan 24 uur in Duitsland verblijft.
*Reizigers die gevaccineerd of negatief getest zijn of genezen zijn van corona en een bewijs hiervan hebben geüpload via einreiseanmeldung.de, hoeven niet in quarantaine te gaan. Personen die dit niet hebben gedaan, dienen tien dagen in quarantaine te gaan.

Personen in de volgende categorieën zijn vrijgesteld van registratie-, quarantaine- en testverplichting:

* Personen op doorreis
* Transportpersoneel
* Personen die minder dan 24 uur in Duitsland zijn of die minder dan 24 uur in Nederland zijn geweest (klein grensverkeer).
* Grensarbeiders /grenspendelaars
* In geval van een verblijf van minder dan 72 uur: personen die familieleden in de eerste graad, hun echtgenoot of partner bezoeken en in geval van gedeeld verblijf voogdij of omgangsrecht
* Voor een verblijf van minder dan 72 uur: hooggeplaatste leden van de van de diplomatieke of consulaire dienst, van volksvertegenwoordigingen of van regeringen.

Coronadashboard
Het coronadashboard van Grenspost Düsseldorf biedt een overzicht van de actuele coronabesmettingscijfers in de Nederlands-Duitse grensstreek.

Translate »