Ruud Geerlings van Scheuten Glas: “Snelle groei van Venlo schreeuwt om voortzetten BIZ”

Ruud Geerlings van Scheuten Glas: “Snelle groei van Venlo schreeuwt om voortzetten BIZ”

Onder de noemer Ondernemend Venlo vormen alle ruim 1300 bedrijven op de
19 bedrijventerreinen een Bedrijven Investerings Zone (BIZ). Gezamenlijk
financieren ze de parkmanager en projecten op het gebied van veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid. In het najaar wordt gestemd over het verlengen van de BIZ met vijf jaar. Voor Scheuten Glas is een voortzetting juist in tijden van economische groei meer nodig dan ooit.

Tekst: Wesley Hegge

“Het was intimiderend om te zien. Er stonden honderden vrachtwagens naast en op de straat, waardoor je er nauwelijks door kon. Het liep de spuigaten uit. De taluds werden kapotgereden, overal lag rotzooi en we konden zelfs het bedrijf niet meer in.” De beelden vorig jaar zitten nog vers in het geheugen van CCO Ruud Geerlings. Gelegen aan de A67 zochten steeds meer chauffeurs op weg naar Duitsland een rustplaats op de twee wegen rond de bedrijfspanden van Scheuten Glas.

Meerwaarde van de BIZ
Samen met parkmanager Lidy Rutten en Peter Thissen, voorzitter van Ondernemend Venlo (O.V.), hebben we als bedrijf met de vuist op tafel geslagen. “Daar kwam de meerwaarde echt naar voren. Ze hebben direct actie ondernomen. Natuurlijk kunnen ze niet het hele probleem oplossen, want er zijn simpelweg te weinig parkeerplaatsen. Onze eigen beveiliging en de parkmanager zijn samen gaan handhaven. O.V. is in gesprek gegaan met de gemeente en dat heeft geleid tot het plaatsen van varkensruggen zodat er niet meer geparkeerd kan worden. De overlast is inmiddels fors afgenomen.” Komend najaar vindt de draagvlakmeting van de BIZ plaats. Alle ondernemers worden opgeroepen een stem uit te brengen. Voor Geerlings staat het buiten kijf dat Scheuten Glas voor een verlenging van vijf jaar gaat stemmen. “Niet alleen vanwege het kordate optreden tijdens de parkeeroverlast, maar ook de collectieve camerabeveiliging en de gladheidsbestrijding zijn grote pluspunten. Het is een sterke bundeling van alle bedrijven, die actieve lobby voeren en van zich laten horen.”

Draagvlakmeting
Volgens Geerlings schreeuwt de snelle groei van Venlo om het voortzetten van de BIZ. “Groei is natuurlijk positief, maar het brengt ook negatieve kanten met zich mee waar oplossingen voor gevonden moeten worden. Alle ondernemers zijn druk met hun dagelijkse werk. Iedereen zit in zijn eigen vakgebied en we hebben weinig raakvlakken. Toch hebben we gemeenschappelijke belangen zoals de veiligheid en bereikbaarheid. Daar komt de BIZ voor op.” Ook Scheuten Glas groeit overigens flink. Het bedrijf bestaat zeventig jaar en biedt werk aan driehonderd mensen in de regio Venlo. “We investeren op autonome groei, maar sluiten acquisities niet uit. Onlangs hebben we het Duitse Okalux overgenomen.” Geerlings wil alle ondernemers in ieder geval oproepen om een stem uit te brengen dit najaar. “O.V. laat zich zien. Middels een website en nieuwsbrief, maar ze verschijnen ook steeds vaker in de media. Toch denk ik dat niet alle ondernemers precies weten dat de BIZ, Ondernemend Venlo en de parkmanager bij elkaar horen. Men weet niet dat de BIZ een voorwaarde is voor het voortbestaan van de ondernemersvereniging en de functie van parkmanager.”

www.ondernemendvenlo.nl

Translate »