Handhaving overlast wild parkeren vrachtwagens 

Handhaving overlast wild parkeren vrachtwagens 

VENLO – Er moet een einde komen aan de overlast door het wild parkeren van vrachtwagens. Vanaf januari 2021 wordt er daarom structureel gehandhaafd op en in de nabijheid van bedrijventerreinen in Venlo. Voor Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo is het optreden tegen wildparkeerders een gezamenlijk speerpunt. 

De handhaving zal plaatsvinden vlak voor de weekenden, in de weekenden zelf en vlak voor Duitse feestdagen. Dat zijn de momenten waarop de meeste overlast wordt geconstateerd en die overlast moet dus tot een einde komen. Voor de controles is er extra ruimte vrij gemaakt bij de afdeling Handhaving van de gemeente Venlo.

Chauffeurs
Door het wild parkeren komt het voor dat bedrijven op de industrieterreinen niet bereikbaar zijn omdat vrachtwagens de toegang blokkeren. Ook ontstaan er gevaarlijke situaties voor ander verkeer. Chauffeurs laten daarnaast veel afval achter wat weer ongedierte aantrekt. Ook worden bermen kapot gereden door het wild parkeren. Bij het handhaven zal er ook gelet worden op defecten aan de vrachtwagens waaronder de verlichting bij aanhangers.

Via de verschillende vakbladen zullen transporteurs in binnen en buitenland op de hoogte worden gebracht van de handhaving. Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo gaan er van uit dat transporteurs hun chauffeurs wijzen op de officiële truckparking aan de James Cookweg waar veilig en legaal geparkeerd kan worden. Ook zijn hier voorzieningen aangebracht voor de chauffeurs waardoor het mogelijk is om met de coronamaatregelen rekening te houden.

Translate »