Ledenbijeenkomst TPZ bij Wienerberger

Ledenbijeenkomst TPZ bij Wienerberger

Donderdag 11 oktober 2018 kwamen de leden van Ondernemend Venlo afdeling Trade Port Zuid bij elkaar tijdens een ledenbijeenkomst. Deze vond plaats bij Wienerberger B.V. aan de Trappistenweg in Tegelen. Succesvol: meer dan 30 leden waren aanwezig. Goed om te zien dat deze bijeenkomsten druk bezocht worden en dat er ook nieuwe gezichten te zien zijn.

Update afdeling Trade Port Zuid
Voorzitter Hans Schreurs heette iedereen welkom en vertelde over de pilot ‘beheer openbaar groen’ op Geloërveld en het succes van het cameraproject met al 30 deelnemers. Ook het glasvezelcollectief loopt goed: al 27 aanmeldingen. Men kan zich nog tot volgende week aanmelden, daarna zijn de werkzaamheden afgerond.

Introductie Wienerberger
Daarna volgde een presentatie en rondleiding door de heer Han van Aanholt. Wienerberger is wellicht niet bekend bij iedereen echter de schoorsteen/toren kent iedereen. Wienerberger is de grootste van de wereld in bakstenen en de grootste van Europa in dakpannen. Alle afval wordt volledig gerecycled en men levert zelfs dakpannen voor het Koninklijk Paleis in Maleisië.

Innovatieve dakpannen
De heer Aanholt vertelde dat er ook op het gebied van dakpannen geïnnoveerd wordt: het is mogelijk om zonnepanelen geheel te integreren in dakpannen. Men maakt dakpannen waarmee het mogelijk is om energie op te wekken, warmte vast te houden en een stormfix dakpan: deze blijven beter liggen bij storm (zoals de naam al aangeeft).

Personeel gezocht
Ook bij Wienerberger zoekt men personeel: dakpannenbakker is een uitstervend ras. Men probeert scholieren te interesseren en zoeken ook via ongebaande paden naar mogelijke nieuwe medewerkers. Zelfs een flying doctor en edelsmid vonden hier hun baan.

Wienerberger B.V. is werkelijk één van de parels in Ondernemend Venlo, ooit begonnen in 1892 in het Limburgse Belfeld.

Na een gezellige netwerkborrel ging iedereen weer geïnspireerd naar huis.

Translate »